SALING ASAH - Header


NIEUWS: SALING ASAH EN De Balische/Indonesische Gemeenschap in België

NEWS: SALING ASAH & the Balinese/Indonesian Community in Belgium

Hieronder vind je info van komende events van de Indonesische gemeenschap in België
Voor info komende concerten Saling Asah: zie onze concertpagina.

Indonesische tempels in België:

PURA AGUNG BHUWANA ALIT Balinese Temple at Pairi Daiza, Namur

PURA AGUNG BHUWANA ALIT, Pairi Daiza Natuurpark

In de bekende natuurpark Pairi Daiza hebben ze een Balische tempel gebouwd dat deel uitmaakt van een Indonesische/Hindoe themagebied "Het Koninkrijk van Ganesh". Ingewijd door Balische priesters en gebouwd met stenen ingevoerd uit Bali deze prachtig voorbeld van Balische architectuur is de grootste Balische tempel buiten Bali.

Ernaast is er een olifantenverblijf met olifanten die ook uit Bali ingevoerd werden. Maar er zullen nog een heleboel andere exotische diersoorten hun thuis vinden.

Bovendien komt er een bloementempel in de stijl van Prambanan, en een maquette van Borobudur. Verder zal men nog verschillende Indonesische regio's en bouwstijlen herkennen in andere gebouwen en beelden, met tussenin typische rijstvelden.

Voordat het publiek deze tempel konden bezichtigen kregen wij de grote eer van een rondleding ter plaatse. We kunnen zeggen dat dit werkelijk uniek is, men waant zich echt in Bali, Indonesië. Niet in het minst omdat de bouwwerken uitgevoerd werden door een 30 tal vakmensen ut Indonesië zelf, nadat door een Chinees bouwteam eerst de ruwbouw uitgevoerd werd (hetzelfde team dat in hetzelfde park reeds de Chinese tuinen aangelegd had).

En dit ook met heel veel bouwmaterialen uit Indonesië, 300 containers tot nu.
Hier vind je bovendien de enige Balinese tempel op ware grootte in Europa, en misschien zelfs in de hele wereld, buiten Indonesië zelf. Er werd trouwens door ons reeds een kleine ceremonie gedaan in de tempel, en we hopen dat we later in dit authentiek kader ook optredens van Indonesische traditionele muziek mogen brengen.

We danken alleszins reeds de directie en personeel van Pairi Daiza, dat ze dit project met zoveel zin voor detail en respect voor het authentieke uitvoeren!

ENTRANCE TO THE INNER TEMPLE, Pura Agung (Pairi Daiza)

toegang tot de binnentempel, PURA AGUNG BHUWANA ALIT
(Pairi Daiza Natuurpark)

  • Er is een nieuwe website van de Indonesische ambassade in Brussel voor Europa: http://embassyofindonesia.eu/

  • Vrijdag 16 tot maandag 19 mei van 9:30 tot 18h: In de Indonesische ambassade wordt er een Indonesische bazaar gehouden, met diverse producten, in samenwerking met Maharindo Jakarta. Er zijn natuurlijk ook eetstandjes. en muzikaal entertainment, waar ook Saling Asah op zaterdag en zondagnamiddag zijn steentje zal bijdragen.

Oprichting van hulporganisatie "Kinderen van Flores" in België

Familie en vrienden van Marie-Jeanne Colson, ook wel "mama België" genoemd in Flores hebben de Belgische tak opgericht van "Kinderen van Flores" Zij bieden hulp aan weeskinderen en kinderen die door omstandigheden minder kansen hebben. Dit door de oprichting van oa tehuizen en scholen in Flores. Deze organisatie kan uw giften heel goed gebruiken!
Dit is hun website.


Nieuwe ambassadeur Republik Indonesia / nieuwe website:

Saling Asah verwelkomt weerom een nieuwe ambassadeur,
Duta Besar RI Bapak Arif Havas Oegroseno en wenst hem alle succes toe in België.
Meer informatie over hem vindt je hier.
Er is nu één website van de Indonesiche ambassade, zowel voor Europa als voor België - Luxemburg, je vindt die hier.
In 2010 liep de termijn van de vorige ambassadeur, Duta Besar RI Bapak Nadjib Riphat Kesoema,
ten einde. wij wensen hem veel succes toe in zijn verdere carriere.

 

 


- 22 February 2019