NIEUWS: Saling Asah & de Balische/Indonesische Gemeenschap in Belgium

NEWS: Saling Asah and the Balinese/Indonesian Community in Belgium

Hieronder vind je info van komende events van de Indonesische gemeenschap in België
Voor info komende concerten Saling Asah: zie onze concertpagina.

Indonesische tempels in België:


In dierenpark Paradisio, Brugelette is men volop bezig met de bouw van een heel groot Indonesische themagebied, "Het Koninkrijk van Ganesh". Men bouwt hier een volledige Balinese tempel, met ernaast een olifantenverblijf. Maar er zullen nog een heleboel andere diersoorten hun thuis vinden.
Bovendien komt er een bloementempel in de stijl van Prambanan, en een maquette van Borobudur. Verder zal men nog verschillende Indonesische regio's en bouwstijlen herkennen in andere gebouwen en beelden, met tussenin typische rijstvelden.


De Balinese tempel is nu al vrijwel afgewerkt en ook de bloementempel nadert zijn voltooiing. Op dit moment is het themagebied nog niet toegankelijk, want in grote delen wordt er dus nog druk gewerkt om alles volledig in orde te krijgen voor de geplande opening in het seizoen 2009
Meer info vind je ook op deze webpagina.


Wij hebben intussen al de eer gekregen van een rondleding ter plaatse, en we kunnen zeggen dat dit werkelijk uniek is, men waant zich echt in Indonesië. Niet in het minst omdat de bouwwerken uitgevoerd werden door een 30 tal vakmensen ut Indonesië zelf, nadat door een Chinees bouwteam eerst de ruwbouw uitgevoerd werd (hetzelfde team dat in hetzelfde park reeds de Chinese tuinen aangelegd had)
En dit ook met heel veel bouwmaterialen uit Indonesië, 300 containers tot nu.
Hier vind je bovendien de enige Balinese tempel op ware grootte in Europa, en misschien zelfs in de hele wereld, buiten Indonesië zelf. Er werd trouwens door ons reeds een kleine ceremonie gedaan in de tempel, en we hopen dat we later in dit authentiek kader ook optredens van Indonesische traditionele muziek mogen brengen.
We danken alleszins reeds de directie en personeel van Paradisio, dat ze dit project met zoveel zin voor detail en respect voor het authentieke uitvoeren!
We houden jullie op de hoogte van de vorderingen van het project.

  • Er is een nieuwe website van de Indonesische ambassade in Brussel voor Europa: http://embassyofindonesia.eu/
  • Vrijdag 16 tot maandag 19 mei van 9:30 tot 18h: In de Indonesische ambassade wordt er een Indonesische bazaar gehouden, met diverse producten, in samenwerking met Maharindo Jakarta. Er zijn natuurlijk ook eetstandjes. en muzikaal entertainment, waar ook Saling Asah op zaterdag en zondagnamiddag zijn steentje zal bijdragen.

Oprichting van hulporganisatie "Kinderen van Flores" in België
Familie en vrienden van Marie-Jeanne Colson, ook wel "mama België" genoemd in Flores hebben de Belgische tak opgericht van "Kinderen van Flores" Zij bieden hulp aan weeskinderen en kinderen die door omstandigheden minder kansen hebben. Dit door de oprichting van oa tehuizen en scholen in Flores. Deze organisatie kan uw giften heel goed gebruiken!
Dit is hun website

Nieuwe ambassadeur Republik Indonesia / nieuwe website:
Saling Asah verwelkomt weerom een nieuwe ambassadeur,
Duta Besar RI Bapak Arif Havas Oegroseno en wenst hem alle succes toe in België.

Meer informatie over hem vindt je hier.

Er is nu één website van de Indonesiche ambassade, zowel voor Europa als voor België - Luxemburg, je vindt die hier.

In 2010 liep de termijn van de vorige ambassadeur, Duta Besar RI Bapak Nadjib Riphat Kesoema,
ten einde. wij wensen hem veel succes toe in zijn verdere carriere.


 

 


27 August 2017