SALING ASAH - Header


STARTPAGINA / HOMEPAGE


TRADITIONELE en NIEUWE BALISCHE MUZIEK EN DANS door SALING ASAH vzw/aslb en de Indonesische Gemeenschap

Saling Asah vzw/aslb is een Belgische - Balinese - Indonesische muziekgroep, opgericht in juni 1998, met als doel belangstellenden op te leiden tot een professioneel ensemble van gemotiveerde muzikanten en dansers in de Balinese uitvoerende kunsten.

Om dit te verwezenlijken organiseert Saling Asah wekelijks cursussen in verschillende Balinese ensembles waarbij GAMELAN GONG KEBYAR het voornaamste is, maar ook andere belangrijke ensembles elk met een waaier individuele eigenaardigheden dat het uniek maakt, zoals GENDER WAYANG (2 or 4 metallofonen gespeeld door zowel links als de recht hand). Een andere ensemble dat vaak voorkomt is de stel 2 bamboe instrumenten die RINDIK heten. Hier en op andere Balinese instrumenten, worden geoefend en opgetreden.

Onder de muzikale leiding van I Made Agus Wardana uit Bali worden de leden ingewijd in de Balinese muziekkunsten. Belangstelling om deel te nemen aan onze lessen/repetities? Wij verwelkomen regelmatig nieuwe mensen die misschien iets unieks en prachtigs voor zichzelf in de muzikale en dans uitingen van de unieke cultuur van Bali.
Misschien komt u om de muziek te horen of de dans te zien?
Misschien komt u om de muziek zelf te leren?
Iedereen is toch welkom hier.
Wilt u meer informatie over repetities of opvoeringen?
Ga dan naar de CONTACTINFO pagina of gewoon een bericht opsturen naar :
info@salingasah.be


Saling Asah - Royal Palace Brussels

Foto van ons concert in het Koninklijke Paleis te Brussel

Door middel van concerten, demonstraties en workshops doelen we ook de Balische muziek en dans bekend maken bij een breed Belgisch (Europees) publiek, alsook een samenwerking opzetten tussen Belgische en Balinese artiesten. Onze naam "SALING ASAH" verwijst trouwens ook naar deze muzikale unie tussen artiesten.

Saling ASah Performance

Nieuwe repetitieplaats 2019: 24 februari 2019
New Rehearsal Location 2019: 24 february 2019

  • Volgende repetite vind plaats in het huis van Wayan Sudiarta 24 febuari
    Margarethenhoflaan 6, 9220 Moerzeke
    Is een nieuwestraat naast de Slagerij Lemmens in Moerzeke; volg de straat teneinde - het huis is links van de straat.

  • Next rehearsal is taking place at the house of Wayan Sudiarta.
    Margarethenhoflaan 6, 9220 Moerzeke
    It's a new street. The entrance is next to the 'Slagerij Lemmens' (butcher) in Moerzeke; follow the street to the end - the house is on the left.- 22 February 2019